robinoikarinen.blogg.se

I min blogg kommer jag att skriva om träning,mma och livet i korthet.

Full rulle.

Kategori: Allmänt

Nu får jag väl då passa på att be om ursäkt för min frånvaro de sista dagarna. Jag vet att det är helt oförlåtligt men har verkligen haft röven full! Det har ju då varit helg och den har inte bestått utav träning och god kosthållning.
Jag har då varit uppe på Göteborg horse show och det har blivit en del skräp som passerat ner i magen och någon tid för träning har ju då inte funnits. Men det va jätte kul där så jag tycker att det får väga upp att jag gått back lite.
Men idag har det ju då varit måndag, ny vecka och GYMMET!
Det bjöd väl på lite blandade resultat och tyvärr så ligger jag inte riktigt där jag tänkt att jag skulle ligga. Men det är ju bara att kämpa på hårdare och mer intensivt och aldrig ge sig! Men det var grymt skönt att träna igen och det var nästan en religös upplevelse att få köra ett riktigt "mördar" pass. Så det var väl en kortare uppdatering om helgen m.m.
Ber om uräkt än en gång för min frånvaro och bristen på uppdateringar! Det ska genast bli ändring på detta!
 
Så länge så bjuder jag på en bild från Scandinavium och Göteborg horse show!
 
 

Vad ska man skriva om??

Kategori: Kosttillskott

Nu har jag suttit här och funderat på vad jag ska skriva om idag. Lovade ju i mitt förra inlägg att det skulle komma en uppdatering till nu på kvällen.
Men idag har jag iallafall haft vilodag och detta va ju inte riktigt planerat så det störde hela min veckoplanering så nu får jag helt omorganisera den.
 
Men på tal om något helt annat så tänkte jag nu skriva om prestationshöjare/PWO. Detta är då inget jag provat själv än men kommer med 100% säkerhet göra det. Här kommer en kort beskrivning.

PWO är en populär förkortning av uttrycket pre workout vilket alltså antyder att produkter som omfattas av den beskrivningen ska tas innan fysisk aktivitet, för att höja prestationsförmågan.

En PWO kan verka på flera olika sätt och utlösa flera olika prestationsmekanismer i kroppen. Den upplevda effekten av olika produkter i denna kategori är väldigt individuell, man får prova sig fram för att se vilken som passar bäst.

En bra PWO ökar din motivation vilket gör att du orkar fler reps eller tyngre vikter. Detta kan få dig att nå dina mål snabbare, vare sig det handlar om muskeluppbyggnad eller fettförbränning.

Det har varit mycket skriverier om en speciell PWO som heter Craze nu den närmsta tiden. Detta med anledning av att den har hamnat på Dopinglistan här i Sverige. Den har varit mycket använd i Sverige och trots att Sverige har hårda kontroller så har denna varit godkänd tills för någon vecka sedan. Det är då ett undantag och inebär inte att alla PWO tillskott innehåller förbjudna substanser. Här kommer SKL senaste utlåtande om produkten Craze.

Vid Droganalysenheten på SKL har ett beslag av produkten Craze undersökts. Vid våra rutinanalyser undersöks om material innehåller narkotika1, dopningsmedel2 eller hälsofarlig vara3 i enlighet med gällande lagar, se nedan. Det material som undersöktes innehöll inga enligt lag klassade substanser, vilket innebär att materialet inte bryter mot dopningslagen.
 
Den undersökning som utförts ger ingen fullständig innehållsförteckning. Analysmetoden som har används är främst riktad mot klassade substanser. Det ligger inte i SKL:s uppdrag att kontrollera om detekterade substanser finns upptagna på andra typer av listor, som t.ex. dopningslistan som upprättas av WADA.
 
1 Narkotika enligt narkotikastrafflag (1968:64), förordning (1992:1554) om kontroll av narkotika och läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2011:10) om förteckningar över narkotika. Romersk siffra inom parentes anger förteckningsnummer.
 
2 Dopningsmedel enligt lag (1991:1969) om förbud mot vissa dopningsmedel och expertgruppens förteckning över dopningsmedel enligt dopningslagen (1991:1969) Siffror inom parentes anger tillämplig paragraf.
 
3 Hälsofarlig vara enligt lag (1999:42) och förordning (1999:58) om förbud mot vissa hälsofarliga varor.
 
Dock innehöll materialet en oidentifierad substans som kommer att undersökas vidare. Arbetet med att fastställa den oidentifierade substansen beräknas vara klart i v.17.
 
Det var allt jag hade för idag! Sov gott alla där ute!
 
Glöm förresten inte att kolla in det grymaste klädesmärket i världen enligt mig!
 
 

Tack!

Kategori: Allmänt

Hej alla där ute!
Blir bara ett snabbt inlägg nu. Kommer ett längre senare!
Vill bara tacka TapOut Sverige som skickat denna till mig idag! Tack som ....
 
 
 
 
 

Träning + Föreläsning

Kategori: Allmänt

Jahopp då börjar denna dagen gå till enda. Har nu på kvällen varit på gymmet.
Började med en lättare uppvärmning som bestod utav 2km på löpbandet i intervaller på 5min á 12km/h sen 30sek aktiv vila på ca 7km/h.
Sen körde jag ett grymt ben pass och fick sen slänga in lite andra övningar på arm å mage mest för att få tiden att gå tills det var dags för föreläsning.
 
Förläsningen jag tog idag handlade om stretching. Var en mycket bra föreläsning och väldigt lärorik och absolut inte bortkastad tid. Förläsaren hade ett bra upplägg som skulle passa alla oavsett tidigare kunskapsnivå om musklatur och dess uppbyggnad.
För min del hade det gärna fått gå in på mer detaljer men det hade nog inte roat alla andra som satt i rummet då det verkade som det vara rätt mycket (ursäkta om någon tar illa vid sig) "okunnigt" folk där. Men som sagt en bra föreläsare och hon verkar vara väldigt duktig på det hon gör.
Går gärna på fler föreläsningar med henne. Kan också passa på att länka till hennes företags hemsida om det är någon som är intresserad! För att komma till den klickar ni här.
För att sammanfatta föreläsningen. Den var kort, inehållsrik, passade den stora massan och underhållande att lyssna på. Kunde dock varit mer ingående för min del. Men får ändå ett fullgott betyg!
 
 

Ingen Rubrik!

Kategori: Allmänt

Hejhej!
Idag kan jag då meddela att efter helgens vila och att allmänt ta det lugnt så känns kroppen mycket bättre i form.
Så i morgon blir det bara att in å ge 120% igen plus att gå på lite föreläsning!
Kommer va skönt att åka till gymmet igen bara två dagar sen sist men det känns som en evighet!
NU när jag ändå sitter vid datan ska jag också passa på att göra upp lite nya mallar för både veckoplanering och schema till gymmet. För dom som dom har är alldeles för små och jag får inte plats med alla övningar på mitt längre.
Ha det bra till nästa gång!
 
 
 
 
 
 

Vila.

Kategori: Allmänt

Idag har kroppen inte alls varit 100%. Trött å sliten och liksom ingen gnista. Så idag har det varit vila och har också tänkt ta det lugnt i morgon så man är redo för ett nytt pass på måndag och då blir det också föreläsning om stretching. Träningspasset igår kändes bra men redan då kunde jag inte riktigt ge allt. Så måndag blir det verkligen en "check" å kolla så kroppen är med på noterna igen...
/R

Ändring...

Kategori: Allmänt

Det blev inte riktigt den träning jag tänkt nu på kvällen utan jag överraskade mig själv genom att köra TapOut XT - Ultimate ABS XT. Ett bra kort program på ca 15min som fullkomligt "dödar" magmusklerna! Kan dock starkt rekomendera att inte ha hundar som gärna vill puss på dig när du ligger på golvet. Det blir lite mer avancerat då om jag får säga det själv!
Men kan rekomendera TapOut XTs alla program. Både att köra deras 11 pass eller att se den i utbildande syfte för att lära nya spännande övningar. Vissa av deras pass kan du bränna upp till 1200Kcal på!
Klicka här om du vill läsa mer om TapOut XT!
 
 
 
 
 
/R

lugn dag idag!

Kategori: Allmänt

Japp idag har än så länge varit en lugn dag utan träning... Dagen har bestått av stallskötsel och däckbyte m.m. Tänkte ta ett lite lätt pass med kettlebell, fria vikter å chins lite senare men nu först står det dammsugning på schemat. Kommer då med andra ord ett inlägg lite senare!
 
 
 
Robin

Stress

Kategori: Allmänt

Idag har man varit en runda på gymmet och kört.. Har dock en punkt i ryggen som är väldigt öm fortfarande och den gör att man inte kan köra 100% men körde ett pass efter vad jag kunde och det känns ändå bra nu så här i efterhand. Blev också lite stressigt med mat innan träningen så åt alldeles för tätt in på passet vilket var helt värdelöst då kroppen inte alls pallade löpbandet idag och mer än halva tiden på det var bara ett rent slit med att få kroppen att funka rätt och inte bli för smärtpåverkad. 
 
Men i morgon tar vi nya tag mot "Robin 2.0"
 
 
/R
Följ min blogg med Bloglovin

Kreatin! Vad? Hur? När?

Kategori: Allmänt

Jahopp som utlovat tänkte jag nu göra ett inlägg helt tillängnat kreatin och dess funktion m.m. 
Finns ett stort intresse för detta tillskott och därmed lika många röriga trådar på forum som nästan är helt oläsliga.
 
Kreatin är ju något jag själv förespråkar och använder! Kreatin är inte klassat som doping även om det har varit förbjudet i vissa länder. Kreatin är en molekyl som förekommer i maten vi äter, främst kött. Koncentration i är 4-5 gram/KG.
Kreatins huvudsakliga funktion i kroppen är att fungera som en energibuffert i form av kreatinfosfat (PCr). Precis som de flesta andra reaktioner i kroppen så är reaktionen PCr till fosfat och kreatin (Cr) en jämnviktsreaktion vilket innebär att det i kroppen även finns en andel fritt kreatin. När man mäter mängden kreatin i en muskel så brukar man ange ett totalt värde för båda, dvs PCr + C = totala mängden kreatin (Cr-total).
 
Effekter av Kreatin
 
 • Anaerob uthållighet
Kreatin har flera effekter på ens prestationsförmåga. De mest självklara är att man får en liten ökad anaerob uthållighet orsakad av de förhöjda PCr nivåerna. Denna förbättring visar sig främst vid upprepade högintensiva ansträngningar som tex styrketräning med relativt höga repsantal (10-15) och upprepade sprinter likt dem som sker ofta i lagsporter och även i flera individuella sporter som tex tennis och badminton.

Effekten på ens anaeroba uthållighet är en temporär effekt och när man slutar ta kreatin kommer kreatinnivåerna att återgå till basnivåerna och med det följer en sänkning i uthållighet. Under tiden som man har tagit kreatin så har man dock haft en förmåga att utföra extra träning vilket, om man förvaltat det rätt, kan bidra till att man efter supplementering presterar bättre.

 • Muskelhypertrofi
Kreatin har visat sig öka mängden muskelmassa hos personer som styrketränar och denna effekt består även när man slutar ta kreatin. Effekten är däremot inte så stor (+0.25–0.48 % lean body mass per vecka, jämfört med placebo) utan precis som det mest kan kreatin bidra med en lite extra bit där det allra största bidraget kommer från bra träning och kost. Trots den ganska blygsamma effekten på muskelmassa så är kreatin det kosttillskott på marknaden som har bäst bevisad effekt på muskelhypertrofi.
 
 • Vätskeinlagring
När kreatin tas upp av kroppen så kommer man samtidigt att binda på sig en del vätska, motsvarande ungefär 0,5-2 kg. Det finns en studie som tittar på var denna vätska binds upp och följer kroppens normala distribution av vatten, dvs 2/3 i musklerna och resten utanför musklerna. Man behöver inte dricka extra mycket vatten när man tar kreatin då kroppen kan reglera vätskenivåerna hur bra som helst på egen hand. När man slutar tar kreatin så kommer den extra vätskan att försvinna allt eftersom kreatinnivåerna sjunker igen.
 
 • Genexpression
Supplementering av kreatin har även stora effekter på cellnivå i musklerna. Intag av kreatin i samband med styrketräning leder till att man får ett ökat antal satellitceller, högre expression av IGF-1 och kreatin har även en mängd andra effekter på bland annat mRNA.
 
 
 
Vill man läsa ännu mer om kreatin så gå in på någon av alla sidor på nätet som säljer kosttillskott så finns där ofta lite mer fakta om jag missat något. Den formen av kreatin jag tagit upp här är Kreatin-Monohydrat.
 
Jag själv använder kreatin från Star nutrition och är nöjd med det. Men det finns oändligt många sorter och klicka här så kommer ni till ett bra urval av kreatin sorter. Ett tips är att läsa omdömena om produkterna.
 
 
Hoppas ni lärt er något nytt! 
/R

No excuses!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit gymmet som gällt! Finns ingen bättre känsla än efter ett lyckat träningspass. Man kan vara hur trött som helst innan passet men efter mår man som en prins!
Tänkte länka och rekommendera två av mina favoriter bland kettlebell övningar! Prova dom och jag kan garantera att det kommer kännas! Klicka här för att komma till instruktionsvideo.
 
MIn dag har för övrigt varit en bra dag förutom lite smärta på en punkt i ryggen som gett mig lite problem men det ska nog vara över tills i morgon med hjälp av lite tigerbalsam och med tillskotten jag tar så återhämtar sig kroppen fantastiskt fort från eventuella skador.  Skriver ett lite längre inlägg i morgon då ska jag också skriva lite om kreatin som jag vågar påstå är ett av dom mest använda tillskotten .
 
Ha det bra tills nästa gång!
 
 
/R

Vilodag!

Kategori: Allmänt

Idag har då varit vilodag... Känns väl lite udda men dock måste kroppen återhämta sig mellan varven och det har inte funnits en suck att hinna med något mer avancerat idag heller. Har varit med min älskade fästmö på hopptävling hela dagen.
Så mycket mer än det har jag nog inte attt tillägga... Men har dock slängt in 10min framför datorn sittande med min  Elevation traning mask... Så lungorna får iaf ett bra pass! Så här dum ser man ut med den på! haha...

 

 
 
/R

Bra det jue!

Kategori: Allmänt

Japp idag har jag nu officiellt hunnit med att printa ner några rader här också! 
Kan inte fatta att det är så pass många som läser det jag har och säga som det är! Otroligt!
Till er säger jag bara Tack och ni ger motivation till att verkligen vara aktiv å blogga på utav ...
 
Hoppas att ni finner inspiration, rolig och intressant läsning också i fortsättningen! Men nu till dagens datum.
 
Dagen började med en frukost som bestod utav ägg, yoghurt, banan, detonate och BCAA. Det var precis vad min då sega kropp behövde. Sen därefter blev det gymmet. Dagens pass började med lätt uppvärming och sen en massa testande av intressant å spännade maskiner jag normalt inte kör på. Hur kul som helst vill jag bara tillägga!
Blev också en del av det gamla vanliga så man ändå hade koll på att man tränat alla muskelgrupper jag skulle.
Idag blev det fokus på armar och mage!
Blev också lite övningar med fokus på balans och spänst. Passet avslutades med lättare övningar för konditionen och intervaller på löpbandet sen slutligen stretchting (viktigt). 
På tal om stretching så är tanken att gå på en föreläsning om det på gymmet för att få lite ny input på det. Det är ju trots allt en av de viktigaste sakerna som finns i all form av träning.
 
Nu så här på kvällen in duschen så körde jag två snabba rep. av chins, situp med vikt och rotation av övre kropp med vikt (inte säker på vad de heter).
 
Tänkte bara se om det är något speciellt ni som läser bloggen vill att jag skriver mer om? Tillskott, övningar, kosthållning eller något annat som rör denna bloggen?!
Kom gärna med förslag så ska jag se vad jag kan göra åt det.
Lämna en kommentar, tag kontakt på faceboook eller vad ni nu känner för!
 
Bild på min Smartshake som i mina ögon verkligen är smart! Varför jag lägger upp bilden vet ja inte. 
 
/R
 
 
 
 

Orka mer, stoppa aldrig!

Kategori: Allmänt

Trots att dagen inte bjudit på något vidare väder och våren känns som bortsprungen så har dagen bara flugit förbi. Har bland annat utfört lite lättare stallarbeten. 
Det har också hunnits med ett pass på gymmet!
Det var ett grymt bra pass med mycket svett men med en ork som aldrig tog slut! det är en fantastisk känsla när man bara kan köra å köra och hela tiden bara ha mer å ge!
Skönt som f.. att känna resultat av allt slit!
 
bjuder på en bild på en del av min pre-workout sysselsättning!
 
/R

Ananas! WTF?

Kategori: Allmänt

Hejsan alla!
 
Har precis tyckt i mig en halv ananas vilket då inebar 226 kcal. Blev ni förvånade? Det blev jag och på köpet började sticka å svida lite i munnen. Så inte nog med att ananasen innehöll ett överraskande antal kcal, den jävlen "hauntar" mig å gör tusen nålar i munnen på mig!
Men god va den iallafall så någon nytta vad det ju trots allt.
 
Dagen har varit god och jag sitter här med självförtroendet i topp då jag kan säga att det var längesen jag hade en så stark och välmående kropp som jag har nu! Börjar till och med se bra ut i spegeln om man får va självgod!
Men för tillfället är det en massa räknande av protein, kolhydrater mättat/omättat fett m.m. Men jag har varit ihärdig så det börjar gå av sig själv.
Träningen flyter på mycket bättre än förväntat och även dagen efter ett riktigt tungt pass så känns kroppen redo för att få sig en omgång till. 
 
Ibland så står man lite å tjuvlyssnar efter avslutat pass på gymmet och ibland kan det hända att man snappar upp något som sätter sig på huvudet. En grej som jag tyckte var rätt underhållande som jag råkade höra utspelades för någon vecka sen...
 
Där stod en rätt "normal" kille och skröt för sin vän som precis kommit till gymmet om att han trodde inte på kosttillskott utan att han bara körde "naturligt" med bra kost m.m.
Det roliga i det hela vara att samtidgt som jag stod å blandade kreatin till mig gjorde han detsamma. Han hade också precis innan vännen kom in i omklädningsrummet tryckt i sig en shake whey-100 (protein).
 
Det var knappt jag kunde hålla mig men tillslut övergick mitt gapskratt jag hade inom bords över och jag drog mig mot duscharna.
 
Men frågan är ju tillskott eller inte? Jag tror definitivt på tillskott! I kombination med en bra och noggrann kosthållning så kan tillskotten verkligen få ut det där lilla extra. Men man ska ju alltid komma ihåg att det är ett tillskott och behandla de som det!
 
Förresten tycker ni att bloggen inte är för jävla tråkig så dela den med vänner å bekanta!
Alltid kul om det är fler som vill ta del av mina åsikter, faktan och mitt liv.
 
Bjuder på en bild av mig här så som jag ser ut just nu med hörlurar på, morgonrock med hästar på och lagom trött ;-)
 
/R

Morgonen

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Idag på morgonen känns det sjukt bra i kroppen å jag känner mig grymt stark.
Har intagit en bra frukost + detonate och BCAA. Känner mig på verkligen på topp just nu!
Dagen kommer väl se ut som följande...
 
 • Fotografering
 • Inhandling av diverse födoämnen 
 • Lunch
 • Stallarbete 
 • Gymmet
 • Intag av måltidsersättare
 • Middag
 • Sen ta det lungt
 
Det är iallafall en grov planering av dagen i helhet....
 
/R
 
 

Som utlovat...

Kategori: Allmänt

Nu kommer som utlovat en lite närmare titt på ett av kosttillskotten jag tar. Notera att det är ett tillskott och det är bara komplement till den vanliga kosten.
 
Jag tänkte denna gången ta upp lite om aminosyror och då framförallt Essentiella aminosyror. 
Först lite kort om vad Essentiella aminosyror är.
 

Essentiella aminosyror är livsnödvändiga aminosyror som människokroppen inte själv kan tillverka, och som således måste intas med födan. Dessa aminosyror får vi i oss genom att äta proteinrika produkter så som baljväxter, kött, nötter, fisk, skaldjur, ägg och mjölkprodukter. Även vegetabiliska produkter som inte är nötter och bajlväxter kan vara rika på protein, till exempel quinoa som innehåller 14% fullvärdigt protein.

De åtta aminosyror som är essentiella för vuxna är:

 • Fenylalanin
 • Isoleucin
 • Leucin
 • Lysin
 • Treonin
 • Metionin
 • Tryptofan
 • Valin
Då till vad jag tar och vad det är bra för. Jag tar ett tillskott som heter BCAA HARDCORE.
Det innehåller de viktigaste aminosyrorna för muskeluppbyggnad och vävnadsreparation. leucin, isoleucin och valin med fördelningen 2:1:1. Den innehåller också en icke-essentiell aminosyra. Vill ni veta vad det är så är Google din vän då jag inte orkar skriva en hel uppsats. Men den är glutamin och det kan ni läsa mer om via Google!
 
Men i mitt tycke är BCAA hardcore ett bra tillskott som fungerar bra och har en uppiggande effekt. I kombination med Detonate som jag skrivit om tidigare så är det en klockren kick!
 
Men detta är ju min personliga åsikt och det är bara att testa och läsa rundor på nätet om de olika tillskotten. Men hoppas att det var någotsånär nyttig info och att det inte blev för tråkigt! Hehe...
 
/R
 
 
 
 
 

Snabbinlägg!

Kategori: Träning

Här kommer ett snabbinlägg! Träningen har gått grymt bra och dagens träning. Körde lite extra fokus på mage och ben. Körde också igenom hela mitt standard pass så går över alla större muskelgrupper + lite cardio.

Tänkte köra ett litet längre inlägg om något av kosttillskotten jag använder lite senare.
 
/R
 

Frukost

Kategori: Allmänt

Dagens frukost!
 
 Detonate.
Havregrynsgröt,2 ägg kaffe och 1liter vatten!
 
 
Sammanfattning av frukosten.
 
 
/R

I morgon är en ny dag...

Kategori: Allmänt

Nu börjar natten krypa på och sängen börjar kalla... Det låter väldigt lockande må jag säga!
Idag blev det tyvärr ingen löpning (svagt, jag vet). Istället har dagen bestått av lite allmänt fixande och som avslut på kvällen så blev det en PW med hundarna.
 
Men man kan ju inte annat än att känna lite ångest över dagen och att man hade lite svag karaktär å inte bara drog ut och körde lite roadwork.
Men men det är väl en effekt av att jag ligger lågt i både protein, kolhydrater och kalorier. Känner också att detta har påverkat mitt humör och man tappat lite gnista dagen till ära.
 
Men i morgon är en ny dag och då är det gymmet som gäller! Bara in å köra stenhårt tills man inte kan känna någon av kroppsdelarna längre! 
 
Å jag höll på att glömma en sak! Jag köra en invägning också nu på kvällen.
Nu väger jag in på 143.9 lbs / 65.4kg. En ökning på 0.4kg sen förra invägningen och tar man med i beräkningen att min kosthållning har varit grymt bristfällig och haft för lågt vätskeintag under dagen så är jag supernöjd!
 
Mitt BMI just nu är: 20 vilket innebär att jag ligger inom gränsen för min idealvikt.
Jag ligger på ca 13% i mängd kroppsfett.
 
Vill ni också få en uppskattning på vart ni ligger i BMI och/eller kroppsfett så klicka här!
 
No pain, No gain /R
 

God morgon!

Kategori: Allmänt

God morgon på er alla!
Har precis avnjutit en frukost som bestod utav 2st detonate, havregröt, 2 ägg, 1 liter vatten och en proteindrink med smak utav jordgubb.

Idag är ett litet löppass in planerat så det lär väl komma en senare uppdatering.

Tills dess får ni väl nöja er med detta hög intressanta inlägg!

/R

Kosttillskott

Kategori: Kosttillskott

 
Tänkte köra en snabb uppdatering om ett av tillskotten jag håller på att testa. Det heter detonate och det är från gaspari. Är i kapsel form. Det är en fettförbrännare med uppiggande egenskaper.
Har i skrivande stund kört den i ca 14 dagar och jag kan inte annat än att ge den toppbetyg!
Jag kör 2 kapslar om dagen och det ger en skön energisk känsla kombinerat med att man får märkbara resultat på att fettförbränningen ökar markant! Kan verkligen rekommendera detonate till ALLA!
 
 
Länk till produkten om ni vill kolla in den: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/detonate-60-caps
 
/R

Träningsdag

Kategori: Träning

Jaha då var dagens pass på gymmet avslutat. Jag var där igår å körde hårt så idag blev en lätt genomkörning av alla muskelgrupper plus att jag körde intervaller på löpbandet.
 
Körde också lite med kettlebell just för att det är kul. Brukar normalt sett inte köra med de men det är ju ett så mångsidigt träningsredskap så är kul att bryta rutinen lite emellanåt.
 
Tänkte lite på vilken betydelse det har med vilken musik som finns runt än när man tränar (iaf för mig).
Vanligtvis på gymmet kör dom upptempo pop skit musik. Men idag körde dom rock och det kändes iallafall som att det gav en den sista lilla gnistan till att köra den där sista repetitionen. Den precis innan man är på väg att spy.
 
Sammanfattningsvis så var det ett bra och givande pass.
 

Första gången...

Kategori: Allmänt

Hej å välkommen till mitt försök på det här med att blogga lite... Kan inte lova att det varken blir underhållande och eller nyttig läsning... Men jag kan dock lova att det är 100% jag och det kanske räcker?!
 
Tänkte ju då börja skriva om mig och i synnerhet min träning och det som faller in inom ramarna för det. Kanske inte den roligaste läsningen men alltid kanske det är någon som roas av det. 
 
"Min historia" 
 
Jag är då en kille på snart 24år som har varit mycket aktiv både inom fotboll och hockey (läs varit)
Men på ett ungefär 5-6år har jag inte sportat eller varit aktiv i någon fysiskaktivitet om inte ett hedjlöst supande och festande räknas in!
 
Men nu har jag bestämt mig för att uppgradera till "Robin 2.0" och det är till stor del det bloggen kommer bestå av.
Jag har i skrivande stund avverkat 3 veckor av träning på ett lokalt gym här i Kristianstad (som jag inte kommer namnge innan sponsoravtal erbjuds). På detta gym har jag tränat cirka 3-4 gånger per vecka. Min nuvarande staus är att jag gått från ca 62kg till 65kg. Vilket är något jag är nöjd med.
Jag kan springa 5km utan att behöva första hjälpen direkt efteråt och har en stadig ökning i vilken belastning jag kan köra på i gymmet.
 
Så nu vet ni var jag står idag å ungefär vilket upplägg jag kommer hålla i denna bloggen. Jag äter ju även lite olika tillskott som jag också säkert tar upp i ett senare inlägg.
 
//R

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.